Mijn verhaal ,

 

Hallo ik begin eerst met me eigen voortestellen , mijn naam is Petra Henskens ben 36 jaar geboren in Sprang - Capelle en ben nu 2 jaar woonachtig in Raamsdonksveer.

Ik ben in Oktober 2022 op aanvraag hapjesschalen gaan maken omdat ik dit leuk vond om te doen. Wat begon met alleen voor vrienden en familie liep al snel uit naar redelijk wat bestellingen per weekend,. Hiernaast had ik nog een baan voor 32 uur per week maar dit was al snel niet meer te combineren door alle aanvragen van hapjes.  Mijn man bracht alle bestellingen weg en ik maakte ze klaar. In Januari van dit jaar zaten we samen aan tafel en bedachten we dat het eigenlijk niet meer te doen was om alles vanuit huis te doen. Onze keuken werd te klein en we hadden vaak het hele huis vol met cateringspullen en een privé leven was ver te zoeken. 

Door op internet te zoeken zagen wij dat verschillende horeca gelegenheden te huur stonden in Raamsdonksveer. Helaas waren hier de prijzen allemaal zo hoog van dat we er in het begin alleen maar van konden dromen om hier verder in te gaan. Aankloppen bij de bank voor een lening had geen zin want als startende ZZP'er is dat eigenlijk gewoon niet te doen mits je een koophuis hebt of iemand die financieel garant wil staan en beide hadden we niet. 

Maar met wat zoek werk en hulp van een financieel adviseur kwamen we uit op crowdfunding voor de zakelijke markt. Hierbij zijn we in zee gegaan met kapitaal op maat die dit voor ons opgezet en geregeld hebben. Waar we tot nu toe alleen maar van konden dromen leek ineens heel dichtbij te komen. Na de hele procedure doorlopen te hebben was het zover en werd de crowdfunding online geplaatst. Binnen 10 dagen hadden we het geluk dat het gehele bedrag door verschillende investeerders opgehaald en konden we onze droom gaan verwezenlijken. 

op 28 augustus was het dan zo ver en heb ik de sleutel van mijn eigen lunchroom By Tasty gekregen. Hier zal ik de lunchroom gaan draaien en ook de hapjes bereiden zodat ze niet alleen bezorgd kunnen worden maar ook opgehaald kunnen worden bij ons op locatie. Mijn man die volledig thuiszit met 2 hernia's in zijn rug zal me hierbij helpen en steunen voor zover dat mogelijk is en dan hopen we er snel een succes van te kunnen maken.

 

Natuurlijk blijven we dromen en hopen we volgend jaar wat dingen te kunnen verbouwen , het terras meubilair te vervangen en zijn we aan het kijken of we ook bubble tea kunnen gaan verkopen maar voor nu zijn we ook heel trots op waar we nu staan. Vanuit niks en thuis begonnen naar een eigen lunchroom in het centrum van Raamsdonksveer waar ik hoop nog lang te mogen genieten van wat we doen.